VIOD E1 begint voorjaarscompetitie met winst

Op zaterdag 6 februari begon voor de E1 de voorjaarscompetitie. De eerste twee competitiewedstrijden waren afgelast vanwege het slechte weer. Maar nu kon dan de voorjaarscompetitie beginnen. De E1 mocht spelen tegen DHSC. In de najaarscompetitie hadden ze ook al tegen deze spelers gespeeld (1-4 verloren). Het zou een stevige wedstrijd kunnen worden. Deze tegenstander speelt zeer fysiek en schuwt de confrontatie niet. De spelers waren dus gewaarschuwd.

In de eerste helft ging het spel erg gelijk op en waren er een aantal kansen. Daniel had een mooi schot op doel en Sep miste helaas van dichtbij. Bij de E1 moest er ook af en toe even flink verdedigd worden en hield Chris zijn goal schoon door een paar mooie reddingen. Tommy had met een prachtig schot de 1-0 op zijn schoen. Helaas mikte hij de bal op de kruising en bleef het nog steeds 0-0. De E1 werd wel sterker. Aan het eind van de 1e helft hadden ze dan ook een paar goede kansen. Iedere keer stond de keeper of de lat een doelpunt in de weg. Hierna was er de rust.

Doelpunten
In de 2e helft was het de bedoelingen dat er wat simpeler gevoetbald zou worden en met iets meer rust in het spel. Je merkte dat de tegenstander er niet meer uitkwam en steeds meer de verdediging in werd gedrukt. Het 1e doelpunt kon niet lang uitblijven. Dat gebeurde ook niet, alleen viel het doelpunt aan de verkeerde kant. De bal werd vanuit achter over iedereen heen geschoten en daar stond hun spits te wachten. Hij bedacht zich niet en schoot de 0-1 binnen.

Koppie niet laten hangen
Wat wel vaker gebeurd bij de E1 is dat wanneer ze achter komen, ze het koppie niet laten hangen, maar juist nog meer op de aanval gaan. Al snel was er de gelijkmaker door Ruben die met een afstandsschot de 1-1 scoorde. De E1 bleef op de aanval spelen en dat resulteerde in verschillende kansen. Bij één van de aanvallen ging Lucas mee naar voren. Hij kreeg de bal voor de goal aangespeeld en met een mooie schijnbeweging speelde hij zichzelf vrij en krulde de bal laag via de binnenkant paal in de verre hoek en bracht zo de 2-1 op het scorebord.

Meer kansen
Met 1 doelpunt verschil blijft het spannend, want de tegenstander bleef het proberen. Tot het moment dat Fleur in haar favoriete rol kwam. Ze kreeg de bal in de diepte aangespeeld en dan is het voor haar een koud kunstje. Zij maakte dan ook zeer terecht de 3-1. Bij DHSC was de wil wel een beetje gebroken en kon de E1 de wedstrijd uitspelen. In de slotfase waren er nog steeds kansen waarvan Tommy er 1 scoorde. In een druk strafschop gebied dolde hij de verdedigers met twee mooie schijnbewegingen en schoot de bal geplaatst in de kruising: 4-1.

Slotfase
In de echte slotfase kreeg de diesel (Harm) het nog aardig op zijn heupen. Hij stormde door de verdediging heen en had twee kansen op de 5-1. Helaas schoot hij door het midden waardoor de keeper de pogingen kon keren.

Gefeliciteerd met deze overwinning. Het was weer erg leuk om te kijken en te genieten van het mooie voetbal wat jullie laten zien. Veel succes met de komende wedstrijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *