Een bekerwedstrijd door de ogen van de coach van JO9-1

9 september 2018

Het is zaterdagochtend 6.30 uur, onze wekker gaat. Dit zijn niet echt de tijden die je wenst als je weekend hebt. Maar goed de jongens mogen voetballen voor de beker om 8.30 uur tegen Soest.

Een verenging die ik niet ken, een beetje spannend vind ik het altijd wel. Is iedereen op tijd? Kan ik het veld wel vinden? Is iedereen op tijd naar bed gegaan?

De kleedkamer was snel gevonden en zo fanatiek als de jongens en meisjes zijn, kleden ze zich snel om, om vervolgens te horen in welke opstelling we gaan spelen.

Maureen die vaak als eerste klaar is weet haar positie al. Zij mag vandaag de 1e helft keepen en Siem de 2e helft. Cas staat voor Maureen, die de verdediging voor zijn rekening neemt, de middenvelder is Anouar. Daarvoor staat Danny, die daar net als Shanna precies weet wat er van hem verwacht wordt. Links en recht staan Niels en Jasper en omdat deze jongens erg veel op elkaar lijken, heeft Niels een geel bandje om. We noemen dat zijn :“geluksbandje”.

Zo….. de posities zijn besproken en iedereen weet wat hij/zij moet doen. Op naar het veld om warm te lopen. Ik kan ondertussen even kijken hoe sterk de tegenstanders zijn. Ze maken een goede indruk, sportieve mannen die aardig de bal kunnen raken.

De wedstrijd gaat beginnen. Onze mannen en vrouwen nemen hun positie in op het veld er valt een last van mij af als ik zie dat onze tegenstanders uit Soest in een kluitje gaat staan. Dit gaat ons ruimte geven om te voetballen.

Soest neemt de bal uit en zoals Danny weet, moet er gelijk druk gezet worden. Soest is dit niet gewend en verlies de bal, de bal gaat nog een paar keer heen en weer en uiteindelijk mag Niels het eerste doelpunt maken. De toon was gezet en er volgden al gauw meer doelpunten van Niels, Danny en Anouar.

De spelbegeleider liet ons lang doorspelen maar na een aanwijzing dat we 4 x 10 minuten speelden, was er de eerste rust. Tijd om even te genieten van het behaalde resultaat: 4-0 voorsprong.

Shanna wordt gewisseld met Danny en Siem met Jasper. We gaan weer verder ….wij mogen de bal uitnemen en de wedstrijd gaat verder zoals we begonnen zijn. Er wordt goed gevoetbald door iedereen…de ene na de andere bal wordt in het doel geschoten.

Wat mij erg is opgevallen is dat de bal geweldig wordt gepaast en wordt voorgelegd zodat de ander hem kan afmaken. Na nog een paar keer wisselen en scoren mogen we als winnaars van het veld aflopen met een score van 15-1!

Dit is mogelijk gemaakt door de geweldige voorzetten en de paasjes van het gehele team: jongens en meiden: BEDANKT VOOR JULLIE INZET!!!

Erwin van der Schaft