Van de voorzitter…….

Beste Allen,

Persoonlijk ben ik niet zo van het achterom kijken, vooruitkijken, de toekomst tegemoet vind ik veel interessanter. Soms is het echter goed heel even stil te staan en terug te kijken en denken in de tijd. Dit is natuurlijk niet iets wat je alleen maar aan het eind van een jaar of aan het eind van en seizoen kunt doen. Het kan ook aan het einde van een periode of generatie.

Zo heb ik gedurende het afgelopen jaar regelmatig, vooral terug gedacht aan een periode van ruim 25 jaar bestuurslid, waarvan 16 jaar als voorzitter, van onze mooie vereniging.  Op het grootste deel kijk ik met tevredenheid terug, maar op een deel ook niet.

De jaren als voorzitter zijn voorbij gevlogen zonder al te veel conflicten en escalaties, ledenbestand stabiel, financieel gezond, elke vier jaar met applaus herkozen door een (wel elk jaar slinkend) groepje leden.

Prima toch, zou je denken.

Enig nadenkwerk en diverse gespreken met diverse mensen binnen maar ook van buiten de club maken dat ik daar toch anders over denk. Bovenstaande opsomming van feiten maakt niet dat het goed gaat, het loopt, maar het gaat niet echt vooruit.

Terwijl dit juist wel ons doel is.

Een beetje vastgeroest zijn we misschien wel, je neemt het voor lief zoals het loopt. Zoals het ook in een relatie kan gaan, je doet niet altijd meer dat beetje extra moeite.

Dit en geen enkele andere is de reden dat ik mijzelf in de laatste A.L.V. niet nogmaals voor een periode van vier jaar herkiesbaar heb gesteld, het is tijd voor een nieuw generatie bestuurders.

Gaat het dan zo slecht, nee natuurlijk niet…………..

De nieuwe webshop, sponsorkliks, (www.sponsorkliks.com/ ) de contract verlenging met de hoofdtrainer maar ook het zeer gezellige Oliebollentoernooi 2018 zijn voorbeelden van dingen die goed opgepakt worden en die onze club zo uniek maken.

Het kan echter anders en beter en daar gaan we voor met zijn allen in 2019.

Met de oprichting van de technische commissie en het nieuwe elan binnen de activiteiten commissie is hiermee dit jaar al een kleine stap in de goede richting gedaan en dat moet de komende jaren voortgezet worden, willen wij als club in de toekomst bestaansrecht hebben.

Ik heb daar alle vertrouwen in en wil daar, samen met nieuwe frisse bestuurders, op welke wijze dan ook mijn steentje aan, en blijven bijdragen in de toekomst.

De functie van voorzitter en secretaris staan open voor jonge enthousiaste bestuurders die onze prachtige vereniging een zetje in een nieuwe richting willen geven.

We staan de komende jaren voor mooie uitdagingen. Harmonisatie van het onderhoud aan de velden wat geactualiseerd zal worden per 1-1-2020, de ontwikkeling van ons nieuwe onderkomen in het nieuwe Dorpshuis op de plek van het leegstaande deel van de  school en het verder uitrollen van het technisch beleid, onze speelwijze, zijn daar mooie voorbeelden van.

Kansen genoeg om als vereniging in meerdere opzichten te groeien in de aankomende jaren richting ons 50 jarig jubileum in 2021.

Voor nu wens ik iedereen:

Een gezond,  succesvol, sportief en opbouwend 2019

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.