Een goede start voor de JO9-1

Al na een paar minuten in hun eerste wedstrijd tegen Victoria bleek de JO9-1 onder leiding van hun coach Erwin een heel sterk team te zijn. Het team bestaat uit zeven stoere jongens en twee stoere meiden. Ze komen uit verschillende teams en van verschillende clubs.

Voor sommigen was het zelfs voor het eerst dat ze een voetbalwedstrijd speelden. Hoewel ze nog maar twee keer met elkaar getraind te hebben, was dit tijdens de wedstrijd niet te merken. Ze speelden goed samen en gunden elkaar de bal. Dat maakte het een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Voorsprong

Slechts een paar minuten na de aftrap bracht Danny het team op voorsprong op tegenstander Victoria met het eerste goal. Niels maakte daar een paar minuten later, met twee mooie goals, 3-0 van. Omdat Niels en zijn tweelingbroer Jasper bijna niet uit elkaar te houden zijn, draagt Niels dit jaar een gele zweetband. Zo weet het publiek (en de coach) tenminste wie er aan de bal is. Nog voor de eerste rust hadden ook Anouar en Jasper gescoord en trapte Niels hem nogmaals in het doel. Tijdens deze eerst minuten lukte het ook tegenstander Victoria een keer te scoren, zodat de stand 6-1 was. Deze stand had nog hoger voor de tegenstander kunnen zijn, als Maureen de bal niet twee keer goed gekeept had.

In het tweede blokje van 10 minuten liep de JO9-1 van VIOD steeds verder uit na mooie doelpunten van Anouar (3 keer), Cas en Jasper, zodat het met de rust 11-1 was.

Aanvallend spel

Ook in de tweede helft zetten ze dit aanvallende spel voort. Ze speelden snel, creëerden kansen en benutten deze ook. Shanna bleek hierbij een goede spelverdeler, die meerdere keren de bal goed aan speelde naar haar teamgenoten.

In de tweede helft moest Siem, die het keeperschap van Maureen overgenomen had, een aantal keer flink aan de slag. Gelukkig werd hij hierbij goed gesteund door Teun, die in de verdediging stond. Met twee mooie duiken wist Siem de bal twee keer te stoppen. De JO9-1 bleef aanvallend spelen. De 12-1 kostte wat meer moeite. Verschillende spelers losten een schot, maar doordat de keeper van Victoria zijn mannetje stond, ging hij er pas na het schot van Jasper in. Kort daarna maakte Anouar er 13-1 van. Victoria speelde de tweede helft aanvallender waardoor het vlak voor het eindsignaal 13-3 stond. In de allerlaatste minuut scoorde Maureen nog een keer voor de JO9-1, waardoor de eindstand 14-3 werd.

Knap gedaan jongens en meisjes!

https://www.instagram.com/csvviod/
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.