Eerst competitiewedstrijd voor de JO13-1

Na drie bekerwedstrijden waarbij goede en slechte fases elkaar bleven afwisselen was het op zaterdag 22 september tijd voor onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen en daarmee ook ons officiële debuut in de eerste klasse. Voor het team een mooi moment om voor de wedstrijd toch even bij stil te staan. Een beloning voor het vele trainen en de inzet die het team inclusief ouders elke keer weer met veel plezier toont. Chapeau!

De leider heeft het team al een paar weken voorgehouden dat er in de eerste klasse veel weerstand zal zijn en weinig punten, maar wel heel veel leermomenten en dat is waarom we wedstrijden spelen. Dat bleek tegen Huizen O13-1 waar te zijn, een selectie team die om 08.00 al begon aan de warming up, serieuze jongens 😁.

We speelden het eerste kwartier niet best en de tegenstander kon eenvoudig tot kansen en ook goals komen. Daarna was er licht herstel van onze kant en kwamen wij ook tot vier of vijf grote kansen waarvan er drie benut werden. Huizen scoorde er maar liefst zes wat de rust stand op 3-6 bracht.

In de rust werden de puntjes op de i gezet, de pijnpunten benoemd en stond er vervolgens een ander VIOD op het veld. Elke speler ging met meer rust en lef spelen en alle onderdelen waar we op trainen kwamen naar voren. Er ontstond een mooi voetbalgevecht waarbij beide kanten tot kansen kwamen maar waarbij het vooral gelijkwaardig was. Een enorme sprong van dit team en prachtig om te zien gebeuren. Huizen scoorde in de laatste minuut nog en dat maakte de eindstand 3-7.

De leider was enorm trots op het team en hopelijk trekken we deze lijn door richting training en de volgende wedstrijden!

Richard van ’t Veld

https://www.instagram.com/csvviod/
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.