VIOD JO 13-1 kan ook 2e wedstrijd niet winnen.

18 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober speelden de jongens en meiden van JO 13-1 hun 2e wedstrijd in de 1e klasse. Nu werd er thuis gespeeld tegen Buitenboys uit Almere. Zoals ze hadden ervaren in de 1e wedstrijd is het een stuk zwaarder dan ze gewend waren uit de vorige seizoenen. Dit is goed voor de ontwikkeling vindt de trainer. Ook nu weer bleek het een zware dobber te zijn.

Al snel werd er door Buitenboys gescoord na verkeerd passen vanuit het middenveld. Hierdoor kon de snelle linksbuiten richting het doel van VIOD lopen en zo de 0-1 op het scorebord zetten. VIOD moest dit even verwerken, want het was pas de 1e mogelijkheid die Buitenboys kreeg. Een paar minuten later stond het al 0-2. De 2 verdedigers liepen elkaar in de weg. De ene wilde de bal weg schieten maar schoot prompt tegen de benen van de ander. Hierdoor was het dus een eigen doelpunt. Erg jammer want je merkte dat VIOD beter ging voetballen. Er kwamen ook kansen met schoten van Daniel, lat, en Tommy net naast was VIOD gevaarlijk. Buitenboys werden steeds verder achteruit gedrukt. VIOD moest wel blijven opletten voor een counter. Maar omdat Chris goed stond te keepen en zij ook net naast schoten bleef het lang 0-2. Net voor rust kwam Tommy met een mooie acties op links naar binnen. Legde de bal goed klaar voor zijn rechtervoet en wist de bal helaas voor VIOD op de lat te leggen. Hierna was het rust.

Na de rust was het vooral VIOD die aanvallend sterk was. Buitenboys kwam er niet meer aan te pas. Met kansen voor Sep en Lucas was de JO 13 veel gevaarlijker dan Buitenboys. Helaas wilde het gewoon niet lukken om de bal in het doel te krijgen. En zoals wel vaker gebeurt in het voetbal weet de tegenstander dan te scoren. Door een snelle counter werd de einduitslag 0-3. Het was jammer dat VIOD niet een keer heeft weten te scoren. Dit hadden ze echt verdiend. Dat is ook wat de trainer van Buitenboys aangaf na de wedstrijd. Hij vond VIOD beter voetballen en beter positiespel hebben. Maar helaas dit gebeurt in het voetbal.

Volgende week word er uitgespeeld bij AS’80 in Almere. Wanneer de jongens en meiden met dezelfde inzet en passie blijven voetballen dan komt het nog helemaal goed dit seizoen.

Door: Mark Verhoef